perjantai 19. joulukuuta 2014

Joulun parhaat cookiet




Tässä on yksi joulun ihanimmista resepteistä. Superherkkua, kannattaa kokeilla! Amerikkalaistyyliset cookiet saavat joulun makunsa suklaasta, karpaloista ja kanelista. Ja kaiken lisäksi tosi helppo tehdä!

Tällä reseptillä tulee 15kpl, yksi pellillinen. Tee tuplana, jos haluat keksien riittävän isommalle sakille.

90g huoneen lämpöistä voita (mikrota paloiteltua voita 10sek ja avot!)
1 dl fariinisokeria
¼ dl sokeria
1 kananmuna
2,5dl venhäjauhoa
1 tl maissitärkkelystä
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl soodaa
0,5tl leivinjauhetta
0,5 tl kanelia
1 dl karkeasti rouhittua maitosuklaata tai valkosuklaata (noin 0,5cm paloja)
1 dl kuivattuja karpaloita


Ohje: Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Taikinasta pitäis tulla kulhosta irrallaan oleva ”köntti”. Pyörittele taikinasta pyöreitä palloja ja asettele ne leivinpaperille. Paista uunin keskitasolla n. 7-10 minuuttia, kunnes pallot vähän ”lössähtävät”. Lössähtäminen tapahtuu aika loppuvaiheessa, silloin kannattaa olla tarkkana. Ei kannata odottaa, että kekseistä tulisi ihan tasaisia, keskeltä saa jäädä aavistuksen koholle. Keksit jatkavat nimittäin vielä laskeutumista uunista oton jälkeen. Itse ainakin tykkään sellasesta juuri ja juuri kypsästä, ihanan pehmeästä cookiesta. Toki jos haluaa enemmän rapeutta eikä niinkään pehmeyttä, niin voi pitää kauemmin. Anna keksien jäähtyä hetki pellillä, sitten voit siirtää ne tarjottimelle jäähtymään kunnolla.

Nauti <3 p="">

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Penni ajatuksistasi :)