keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Ihana avocado-mutakakku

Naminami! Tässä kuvassa vielä ohut pohja, sillä en muistanut ottaa parennetusta versiosta eli paksummalla pohjalla tehdystä kuvaa.


Tämä resepti on pakko jakaa. Terveellinen mutakakku! Resepti sopii myös lähestulkoon kaikille, sillä se on maidoton, munaton ja gluteeniton. Periaatteessa se on myös raaka, mutta itse ainakin käytin ihan tavallista tummaa kaakaojauhetta, kun ei ole varaa ostella mitään raakakaakaojauheita :) Jos et ole vielä kokeillut avocado-suklaakakkua, niin suosittelen lämpimästi!

Kokeilin joitakin avocado-suklaakakkujen ohjeita mitä löysin netistä, ja tässä oma versioni. Se pohjautuu pääosin The goodmorning –blogin reseptiin, mutta tein jotain muokkauksia pohjan ja makeutuksen suhteen. Tein pohjasta paksumman, koska se tuo silloin mun mielestä paremman suutuntuman kombattuna samattisen pehmeän täytteen kanssa. Täytteen makeutin ainoastaan hunajalla.

Avocado-mutakakku (ohje 15cm irtopohjavuokaan, 4-6 hlöä)

Pohja
2 dl kuivattuja taateleita
1,5 dl mantelijauhetta
4 rkl maapähkinävoita
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl vettä

Täyte
2 pientä (á n.120g) tai yksi iso kypsä avocado
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl hunajaa
2 rkl kookosöljyä.

1. Soseuta sauvasekoittimella pohjan ainekset tasaiseksi tahnaksi. Tämä vaihe on kakun työläin vaihe. Taateleita kannattaa ennen tätä vaihetta silputa valmiiksi esim. saksilla, jotta sauvasekoitin ei takkuuntuisi niistä niin pahasti. Painele seos vuoan pohjalle.

2. Mittaa täytteen ainekset samaan kulhoon ja soseuta ne sauvasekoittimella tasaiseksi. Kaada seos pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään 4 tunniksi.

Minttu-avocado-mutakakku
Sama ohje kuin yllä, mutta lisää täytteeseen 5 pisaraa piparminttuöljyä.

Nautinnollisia herkkuhetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Penni ajatuksistasi :)