Koska kouluhommien tekemistä kuuluu välttää kaikella mahdollisella tavalla, päätin tänään käyttää tekosyynäni kokkaamista ja leipomista.
Päätin myös ottaa vihdoin käyttöön keittiöstäni löytyvät kokkauskirjat. Niitä on niin kiva katsella mutta kun tosi on kyseessä niin jostain syystä sitä aina turvautuu internetin ihmeellisen maailman resepteihin. Nyt allkoi kolmen Koon projekti nimeltä Kokkikirjat Koristeesta Käyttöön.
Tein lounaaksi ensimmäistä ruokaa, jota ensimmäisestä kokkikirjani löytyi. Kana-parsakaalikeittoa. Maku oli mainio, mutta keittoa risottoni ei ollut nähnytkään. Noudatin kyllä sanatarkasti ohjeita, minussahan ei siis ole mitään vikaa!
Illalla aloitin sitten parhaan osion eli jälkimainingit. Jälkiruoka on pääruoka, elämäni motto. Tein uudella inspiraatiolla Brownieita. Pitäähän sitä harjoitella veikan valmistajaisia varten. Browniet menivät kiltisti jääkaappiin kiinteytymään, mutta koska olen kärsimätön enkä jaksa odottaa, jatkoin leipomista. Nyt valmistui elämäni ensimmäinen kohokas. Mustikkakohokas. Erikoinen makuelämys, sanoisinko vaahtoisa. Kohokkaani olivat niin komeita, että jopa makeanvihaaja-kämppikseni suostui maistamaan. Ja kaiken lisäksi piti maistamastaan. Ei paha.
Ja koska kohokkaista jäi keltuaisia käyttämättä ja olen Pihi-Enkä-Heitä-Mitään-Pois niin tein vielä jäätelöä. Kuningatarjäätelöä. Koska kohokasohjeen lomassa opin tekemään marjamössökiisselihilloketta ja halusin heti kokeilla sitä johonkin muuhunkin. Jäätelö meni pakkaseen muhimaan mutta herkkupeppuna pidin huolta että jokainen mikrolitra astiastan reunoilta ja nuolijasta päätyi parempiin suihin. Ja oli muuten hyvää.
Hei mun pitäis tehdä sama homma. Mulla on miljoonatsiljoonaa ihanaa keittokirjaa, ostin sen kinuskikissankin! Ja en oo saanu sitte mitäääään aikaan äh. Pitää ottaa jokkut leipojaiset joku päivä:). Mulla on vaa meidän keittiöviha ni oon sen takia hylänny koko touhun...
VastaaPoista